VEREN

ST presenteert met trots een van de grootste ophangingsportfolio’s voor sportveren; er zijn nu al producten op voorraad voor meer dan 1.000 voertuigen. En dat niet alleen, ST-sportveren zijn een van de weinige verlagingsveren op de markt waarmee (in combinatie met de standaardophanging) niet alleen het rijgedrag van de auto enorm wordt verbeterd, maar ook de looks!

Prestaties en stijl voor iedere auto
De ST-sportveren worden gemaakt van silicium-chroomstaal in een koud wikkelproces en beschikken over meerdere lagen en een afwerkingslaag van epoxy; deze zorgen voor OEM-kwaliteit en een OEM-afwerking. Als gevolg hiervan zijn ze het hele jaar door bestendig tegen allerhande weersomstandigheden. Afhankelijk van het voertuigmodel is er met ST-sportveren een verlaging mogelijk van ongeveer 20 mm op de vooras en van 15 mm op de achteras. Met sommige voertuigen is er een veel grotere verlaging mogelijk; zo kan de VW Golf Mk1 op zowel voor- als achteras met wel 60 mm worden verlaagd! Vergeleken met standaardophandingen is er door de zwaartepuntverlaging van ST-sportveren een veel betere rijdynamiek en een veel beter weggedrag mogelijk. Daarnaast wordt de compressie- en de uitgaande demping ook verlaagd, waardoor de auto wendbaarder is, met minder rolbewegingen.

De ideale veerconstante voor elke auto
De veerconstanten van ST-sportveren zijn ontworpen om perfect te kunnen samenwerken met standaarddempers, om ervoor te zorgen dat de rijdynamiek wordt verbeterd en zo veilig mogelijk is. Het gewicht van het voertuig, de wielbelasting en het verlagingsniveau hebben een enorme invloed op de compressie- en de uitgaande demping van een auto, dus het is cruciaal om hier geen concessies in te doen. Afhankelijk van het verlagingsniveau (bijvoorbeeld 20, 30 of 40 mm) hebben ST-sportveren verschillende veerconstanten die zijn afgestemd op de standaard-schokdempers. Simpel gezegd: hoe meer verlaging, des te hoger de veerconstante.

Enorme keuze
ST-sportveren zijn niet alleen verkrijgbaar voor nieuwe voertuigen, zoals de Audi A7 Sportback of de Mercedes Benz-E-klasse; zelfs voor klassieke en zeldzame modellen, zoals de BMW M30 en de Mk1 Golf, vindt u in het ophangingsassortiment van ST de perfecte sportvering!

ST_springs_1_01